תוכן עניינים
חן יעקוב

חן יעקוב, עורך תוכן ראשי.

כשאנחנו שומעים את צמד המילים: ״חדר נקי״ ישר עולות בנו מחשבות על חדר נקי היטב, ששטפו והבריקו אותו. אך קבלו 10 עובדות שבטח לא הכרתם על חדר נקי. 

שלוש עובדות הקשורות לניקיון 

  1. חדר נקי חייב להיות נקי לחלוטין ללא גרם של אבק בתוכו, אחרת הכל ייהרס 
  2. בשביל לטהר חדר נקי, נדרש להגיע צוות ניקוי מיוחד שמנקה בצורה יסודית את החדר 
  3. ליצירת חדר נקי ישנם תקנים נוקשים ביותר כמו למשל מערכת אוורור מותאמת אישית, ריצוף מסוים, מערכת מיזוג וסינון ועוד המון. 

 

שלוש עובדות על השימוש בחדר נקי 

  1. חדר נקי מיועד בעיקר לתעשיות מסוימות שרוצות לבצע מחקרים מעמיקים אודות מוצרים מסוימים שעוד לא יצאו לאור. בעצם חדר נקי הוא אחת מן הפעולות שגורמות להכרת המוצר כמוצר למכירה. 
  2. חדר נקי מהווה שימוש נהדר לביולוגים למשל שרוצים לפתח תרופות מסוימות, אשר לא תוכלנה להפיק תועלת אם יהיה לכלוך אף לו מזערי ביותר בתוך החדר. 
  3. מוצרי מזון מסוימים צריכים לעבור בדיקה דרך החדר הנקי ורק אז להוציאם לאור. 

 

ארבע עובדות על צריכתו של חדר נקי 

  1. חדר נקי כולל בתוכו לעתים גם מערכות הנדסיות, שיש להן עלות גבוהה מאוד. כמו כן, עלות הבנייה של חדר נקי גבוהה אף היא מאחר ועל המתכננים להכשיר את החדר הנקי כך שיינזק בצורה מינימלית. 
  2. לחדר נקי יש צריכת אנרגיה גבוהה יחסית מאחר והמשאבים שבו דורשים המון אנרגיה לייצור. תכונות שיש לחדר נקי כמו הפעלה, ניטור וגם בקרה צורכות המון. 
  3. התשתיות של חדר נקי יקרות אף הן, וגם הצוות המקצועי שנכנס לתוך החדר מתמגן ברמה הגבוהה ביותר ורק אז רשאי להתחיל ולעבוד בתוכו. 
  4.  חדר נקי דורש המון כוח אדם לרשותו, כמו למשל צוות ניקוי מיוחד שמגיע, צוות האחראי על המתקנים שבתוכו ועוד. 

 

לסיכום 

חדר נקי הוא בהחלט נושא חשוב לדבר עליו ולהעלות את המודעות לגביו. אז אם בחג הפסח תחשבו על כמה קשה לכם בניקיונות , תזכרו שיש אנשים שעובדים הרבה יותר קשה מכם, ותחייכו לרווחה.

אהתם את הכתבה? מוזמנים להשאיר תגובה:

קבלו את החדשות האחרונות

הירשמו לניוזלטר שלנו!

דילוג לתוכן