טיפול מונע להתקרחות אצל גברים

תוכן עניינים
חן יעקוב

חן יעקוב, עורך תוכן ראשי.

התקרחות היא תופעה נפוצה אצל גברים, ויכולה להתחיל כבר בגיל צעיר. הגורם העיקרי להתקרחות הוא נטייה גנטית, אך גם גורמים סביבתיים כגון מתח, תזונה לקויה ועוד עשויים לתרום לתהליך.

הגורמים להתקרחות

הגורם העיקרי להתקרחות אצל גברים הוא נטייה גנטית. ההורמון הגברי טסטוסטרון מומר ל-DHT, שהוא הורמון שגורם לזקיקי השיער להצטמצם ולהחלש. עם הזמן, זקיקי השיער הופכים כל כך קטנים עד שהם מפסיקים לייצר שיער.

גורמים סביבתיים נוספים שיכולים לתרום להתקרחות כוללים מתח, תזונה לקויה, עישון, נטילת תרופות מסויימות, ומחלות:

מתח

מתח נפשי הוא גורם סביבתי משמעותי אשר עלול לתרום להתקרחות. מתח יכול להוביל לשחרור של הורמונים כגון קורטיזול, אשר פוגעים בבריאות הזקיקים. מחקרים הראו כי גברים הסובלים ממתח גבוה נוטים יותר לנשירת שיער. מחקר אחד מצא כי גברים הסובלים ממתח מתמשך היו בסיכון גבוה לנשירת שיער בהשוואה לגברים ללא מתח. 

תזונה לקויה

תזונה לקויה  עלולה לתרום להתקרחות אצל גברים במספר דרכים:

  • חוסר בוויטמינים ומינרלים חיוניים – שיער בריא זקוק לויטמינים ומינרלים רבים, כולל ויטמין A, ויטמין C, ויטמין B, ברזל, אבץ, וגופרית. חוסר בתזונה של אחד או יותר מהוויטמינים והמינרלים הללו עלול לגרום לנשירת שיער.
  • חוסר בחלבון – חלבון הוא מרכיב חיוני לשיער, שכן, השיער מורכב בעיקר מקרטין (שהוא סוג של חלבון). חוסר בחלבון עלול לגרום לשיער להיות דק ופגום, ולהגדיל את הסיכון לנשירת שיער.
  • צריכה מוגברת של סוכר – צריכה גבוהה מאוד של סוכר עלולה לגרום לדלקת בגוף, אשר יכולה להוביל להתקרחות.
  • צריכת אלכוהול מוגברת – אלכוהול עלול לגרום ליובש בקרקפת, אשר יכול לגרום לנשירת שיער.

עישון

עישון הוא גורם סיכון משמעותי להתקרחות אצל גברים. עישון גורם להפחתת זרימת הדם לקרקפת, מה שעלול לפגוע בבריאות זקיקי השיער. בנוסף, עישון מגדיל את רמות ה-DHT בדם, מה שעלול לגרום לנשירת שיער.הפסקת עישון יכולה לעזור לשפר את זרימת הדם לקרקפת, להפחית את רמות ה-DHT בדם, ולעכב את התקרחות.

שימוש בתרופות

ישנן תרופות רבות שעלולות לגרום לנשירת שיער כגון תרופות נוגדות קרישה, תרופות לטיפול בהפרעות בבלוטת התריס, תרופות נגד דיכאון, תרופות לטיפול באפילפסיה, תרופות לטיפול במחלות אוטואימוניות, וכן, תרופות לטיפול בסרטן, בלחץ דם גבוה, בדלקת מפרקים, תרופות לטיפול באלרגיות ותרופות לטיפול בהפרעות שינה.

חשוב לציין שנשירת שיער היא תופעת לוואי נדירה של רוב התרופות הללו. אם אתם סובלים מנשירת שיער לאחר תחילת טיפול תרופתי, מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל שלכם.

טיפול מונע להתקרחות

נכון להיום, אין טיפול מונע מוחלט להתקרחות, אך ישנן מספר דרכים שניתן לנסות כדי לעכב את התהליך או להפחית את חומרתו.

טיפול תרופתי

שתי התרופות היעילות ביותר לטיפול בנשירת שיער אצל גברים הן מינוקסידיל (Minoxidil) ופינסטריד (Finasteride).

מינוקסידיל הוא תרופה מקומית שניתן למרוח על הקרקפת. התרופה גורמת להרחבת זקיקי השיער והארכת שלב הצמיחה של השיער.

פינסטריד היא תרופה פומית הפועלת על ידי עיכוב ייצור ה-DHT. התרופה יעילה בעיקר בהפסקת התקרחות, אך פחות יעילה בהתחדשות צמיחת שיער חדש.

טיפולים אחרים כנגד התקרחות

ישנם מספר טיפולים אחרים שניתן לנסות כדי לעכב התקרחות, אך אין להם את אותה רמת יעילות כמו מינוקסידיל ופינסטריד.

טיפולים אלו כוללים:

  • טיפול בלייזר – טיפול זה גורם להרחבת זקיקי השיער והארכת שלב הצמיחה של השיער.
  • טיפול PRP – טיפול זה מורכב מהזרקת פלזמה עשירה בטסיות דם לקרקפת. הטסיות גורמות לשיפור זרימת הדם לקרקפת והתחדשות זקיקי השיער.
  • השתלת שיער – טיפול זה מורכב מהשתלת זקיקי שיער בריאים מאזור אחד של הקרקפת לאזור אחר.

אם אתם סובלים מנשירת שיער, מומלץ להתייעץ עם רופא עור או מומחה לטיפול בשיער. הרופא יבחן את השיער שלכם וימליץ על הטיפול המתאים ביותר עבורכם.

טיפים להפחתת התקרחות

בנוסף לטיפולים המוצעים, ישנם מספר דברים שתוכלו לעשות כדי להפחית את התקרחות:

הימנעו מעישון

עישון גורם לנזק משמעותי לבריאות השיער בכך שהוא גורם לירידה בזרימת הדם לקרקפת, מה שעלול לפגוע בבריאות זקיקי השיער. זקיקי שיער זקוקים לזרימת דם טובה כדי לצמוח ולשרוד.

תזונה בריאה ומאוזנת

תזונה בריאה ומאוזנת חשובה לבריאות הכללית של הגוף, כולל בריאות השיער. השיער מורכב מחלבון, ולכן חשוב לצרוך מספיק חלבון בתזונה. ויטמינים ומינרלים מסוימים גם חיוניים לבריאות השיער, כגון ויטמין B, ברזל, אבץ וסידן.מזונות עשירים בחלבון כוללים בשר, דגים, עוף, מוצרי חלב, קטניות, אגוזים וזרעים. 

כמו כן, מומלץ לצרוך מזונות עשירים בויטמינים ומינרלים אשר חיוניים לבריאות השיער וכוללים דגים שמנים, פירות וירקות, קטניות, אגוזים, זרעים ומוצרי חלב. 

הפחתת מתח

מתח (נפשי או פיזי) עלול לתרום להתקרחות. מצבי מתח עלולים לגרום לשחרור של הורמונים העלולים לפגוע בבריאות השיער.

ישנן מספר דרכים להפחית מתח, כגון:

  • פעילות גופנית
  • מדיטציה
  • יוגה
  • טיפול באמנות
  • בילוי עם חברים ובני משפחה

שימוש בתכשירי שיער מתאימים לשיפור בריאות וחוזק השיער

שימוש בשמפו או מסכה לשיער יכול לעזור לשמור על השיער חזק ובעל מראה בריא. בחרו בשמפו ומסכה לשיער שאינם מכילים כימיקלים מזיקים, כגון סולפטים ופארבנים.

לסיכום

ניתן לעכב ולמנוע התקרחות בעזרת הכנה מוקדמת בכמה דרכים מגוונות ויעילות. בכדי למצוא את הדרך המתאימה לך אנו ממליצים לפנות לרופא, או לחברות המתמחות בטיפולי התקרחות כגון שורשים

אהתם את הכתבה? מוזמנים להשאיר תגובה:

קבלו את החדשות האחרונות

הירשמו לניוזלטר שלנו!

דילוג לתוכן